Onze boerderij Zuiderham in Aduard

De geschiedenis van Zuiderham

De boerderij ligt in ‘polder Zuiderham’, daarom heet onze boerderij ‘Zuiderham’. Voor zover we na kunnen gaan bestaat de boerderij sinds 1871. Het is een ‘kop-hals-romp boerderij‘.

In die tijd groef men bij het bouwen van een boerderij eerst een gracht. Zo kreeg men een water voorraad. Dit had men nodig om het vee water te geven en om een eventuele brand te blussen. Er was regelmatig brand in die tijd. Met de grond die vrij kwam van het graven van de gracht, werd de terp gemaakt. Daarop werd de boerderij gebouwd. Opa Geertsema is in 1931 op Zuiderham begonnen. Het was toen nog een gemengd bedrijf. Er werd van alles verbouwd, zoals erwten, bonen, vlas, aardappelen, bieten, karwei, granen en kanariezaad.

In 1963 heeft pa Geertsema het bedrijf overgenomen. Omdat het land niet geschikt was om machinaal te bewerken voor al die akkerbouw gewassen, werd in 1965 over gegaan naar volledig grasland. En in mei 2005 heb ik, Kees Geertsema, het bedrijf weer van mijn vader overgenomen. Vroeger stonden de koeien vast op de grupstal en ze werden daar ook gemolken.

In 1970 kwam er een melkstal. Bovendien werd de grupstal omgebouwd tot een voerligboxenstal waardoor de koeien los kunnen lopen. Koeien worden steeds groter en hadden meer comfort nodig. Ook moest er meer mestopslag komen. In 1996 hebben we een nieuwe stal, met veel licht, lucht en ruimte, gebouwd. En er zit een mestkelder van 1100m3 onder.

Zuiderham polder Aduard Groningen beeldbank

Wat is er op Boerderij Zuiderham te doen

Activiteiten

Op de Boerderij zijn veel verschillende activiteiten.
– Boerengolf
– Vergaderen op deze bijzondere locatie
– Teamdagen te organiseren etc.

Kinderfeestjes

Oma Geertsema geeft super gezellige kinderfeestjes en omdat ze zo leuk zijn, staan er al veel verjaardagen bij oma geplant. Boek je verjaardag dus op tijd.

Oma Geertsema kijkt er naar uit samen een onvergetelijk kinderpartijtje te vieren!

Boerengolf snelst groeiende buitensport

Boerengolf is de snelst groeiende buitensport van Nederland. Het is bedacht als variant op het officiële golfspel. Boerengolf is gezond en sportief zonder grote inspanning. Probeer de bal in zo weinig mogelijk slagen in de hole te krijgen!

Iedereen kan het doen, want je hoeft er geen diploma voor te hebben. En bovendien is het ook nog eens bevorderend voor de onderlinge band.

Of je nu met familie, vrienden, collega’s of klasgenoten sportief wil zijn en daarbij ook wilt ontspannen, kom dan bij ons Boerengolfen. Het maakt ook niet uit of je met een grote groep mensen bent of met een klein clubje. Je hebt zeker weten veel plezier!

Boerengolf familie bedrijfsuitje verjaardag vrienden

Vergaderen op een speciale locatie

Ken je dat? Het is nodig een dag te vergaderen, maar je hebt niet zoveel zin om dat in een gewone, saaie zaal te doen. Dan is vergaderen bij ons een leuke variant! Een partijtje boerengolf erbij boeken maakt er een heel bijzondere vergadering van!

Wij hebben een kantine met een beamer en Wifi. Het unieke van hier vergaderen is dat je zicht hebt op de koeien. Tussen de middag verzorgen we een heerlijke lunch en een rondleiding op de boerderij.

Na de vergadering krijg je nog een hapje en een drankje. Je vergaderdag zal zeker anders verlopen dan je gewend bent!

Leuk idee voor teamuitje

Wil je met je team eens iets anders doen dan het gebruikelijk? Wil je sportief aan de gang? Dat kan bij ons. Kom gezellig Boerengolfen op Boerderij Zuiderham.

Jullie worden ontvangen met koffie en thee en zelf gemaakte cake. Daarna mag je je talenten op het gebied van boerengolf laten zien!

Ook leuk

  • We bereiden graag een verse lunch voor jullie en je kunt hier ook barbecueën.
  • Daarnaast kun je ook een rondleiding op de boerderij boeken. Ontdek wat er allemaal gebeurd bij een melkveehouder.
  • Een keer een dagje meelopen met de boer kan ook. Melken, voeren en alle andere voorkomende werkzaamheden van de boer.

Vragen of ideeën? Neem gerust eens contact op!

Vier bij ons de verjaardag van je kind

Oma Geertsema geeft kinderfeestjes. Deze zijn erg in trek, boek daarom op tijd om je verjaardag bij ons te kunnen vieren.

Als je met je kind bij haar je feestje viert, is het een groot feest. Je wordt ontvangen met drinken en taart. De cadeautjes kunnen uitgepakt worden en er wordt gezongen.

Je krijgt een rondleiding over de boerderij en je mag spelen in het stro, skelteren. Als je durft, mag je zelfs een koe melken!

Tussendoor krijg je nog wat lekkers en we sluiten je feestje af met de lekkerste pannenkoeken of patat; jij mag kiezen!

Je bent van harte welkom!

Heb je zelf een leuk idee?
Er is op Boerderij Zuiderham heel veel mogelijk, dus neem gerust contact met me op dan bespreken we je wensen en ideeën.

  • Beleef een ontspannen dag op de boerderij.
  • Met je vrienden of familie lachen bij boerengolf.
  • Een verse lunch is natuurlijk mogelijk.
  • Vergaderen, teamuitje en eigen ideeën; veel mogelijk!
  • Behalve zondag elke dag open.

Ondanks dat onze boerderij in bedrijf is, is het veilig. Wel geldt dat je komst en deelname aan onze activiteiten op eigen risico zijn.

Voor welke activiteit je ook kiest, je zult je gegarandeerd vermaken!

Naast een heleboel lol, is het heerlijk relaxed om een tijdje op de boerderij te zijn. Geniet van de dieren, het hooi en het land!

Foto's van Boerderij Zuiderham